Jag har ett brinnande intresse för hundar och framför allt relationen mellan hund och människa. Det jag kan idag har jag lärt mig genom att mer eller mindre hela livet levt med hund. Jag har lärt mig av mina misstag, men också lyssnat på otaliga föreläsningar i ämnet. Och tränat, tränat, tränat! Mycket själv men också i träningsgrupper på Brukshundsklubben. Jag har gått kurser och tagit privatlektioner. Jag är utbildad instruktör hos Jessica Guibbi Högborg/Näsets hundskola.

Idag består min familj av min man Roberto, våra vuxna söner Michel och Anton samt hundarna Mocca och Kanel.

Jag är uppväxt med en Bostonterrier. Som 13 åring fick jag min första egna hund, en Golden retriever. När jag som vuxen skulle skaffa en hund till familjen så träffade jag av en händelse på en Perro/Perro de Agua Espanol och när jag väl fick upp ögonen för rasen så var det ingen tvekan. En lagom stor hund som jag kunde jobba med, som kunde vara med överallt och som fungerade i en barnfamilj. Detta var rasen för mig!

2004 kom Ceasar till oss. Jag blev aktiv inom rasklubben och var runt på en hel del utställningar, och lärde känna Susanne Hall/Aberlours kennel. När hon 2008 importerade en dräktig tik från Spanien, Blossom, fick jag möjligheten att vara med vid valpningen. När det så föddes den sötaste lilla brunvita tiken så kände jag direkt – detta var min nästa hund - Cocos. Mocca, som kom till familjen 2015 och Kanel, född 2016, har båda Blossom i sitt släktträd, som mormor. Ett tag var vi en stor flock på fyra hundar. 

2019 startade jag kennel och samma år hade jag min första kull, A-kullen, på en lånad tik som jag lärt känna väl via mina kurser, Timja/Tussbergets Xperia.

Nu hoppas jag på valpar i september 2020 mellan Kanel och Zimba. Läs mer här.